kingsnake.com - reptile and amphibian classifieds, breeders, forums, photos, videos and more

return to main index

  mobile - desktop
follow us on facebook follow us on twitter follow us on YouTube link to us on LinkedIn
 
click here for Rodent Pro
This Space Available
3 months for $50.00
Locate a business by name: click to list your business
search the classifieds. buy an account
events by zip code list an event
Search the forums             Search in:
News & Events: Herp Photo of the Day: Happy Rattlesnake Friday! . . . . . . . . . .  Herp Photo of the Day: Toad . . . . . . . . . .  Northern Virginia Reptile Show - Oct. 07, 2023 . . . . . . . . . .  All Maryland Reptile Show - Oct. 14, 2023 . . . . . . . . . .  Richmond Reptile Expo - Oct. 28, 2023 . . . . . . . . . .  All Maryland Reptile Show - Nov. 04, 2023 . . . . . . . . . .  All Maryland Reptile Show - Dec. 09, 2023 . . . . . . . . . .  York County Reptile Show - Dec. 10, 2023 . . . . . . . . . .  Northern Virginia Reptile Show - Dec. 16, 2023 . . . . . . . . . . 

Re: trapelus flavimaculata(gele agaam)????


[ Vervolg op ] [ Plaats een vervolg op ] [ HerpForum - in het Nederlands. ]

Afzender ferdi siep on Februari 13, 2002 at 15:20:15:

Antwoord op: trapelus flavimaculata(gele agaam)???? posted by janneke de jong on Juni 09, 2001 at 10:24:37:

hallo ik zag je bericht dus ik dacht ik reageer ff ik heb zelf ook 2 gele agamen gehad.
Maar bij mij is er 1 overleden door een ziekte en nu heb ik er zelf nog maar 1 en we zijn druk op zoek naar een tweede (man).
Ik kan je er wel wat over vertellen maar je kan ook ff op mijn site kijken, daar staat informatie over de gele agaam en nog meer reptielen...


maar hier volgt vast een impressie:

Nederlandse naam : Gele agaam


Grootte : 15 tot 20 cm


Herkomst : Noord Afrika


Levenswijze : Bodembewoner


Wetgeving : Geen


Terrarium, inrichting, verlichting en verwarming


Voor twee tot vier dieren is minimaal een terrarium van 60x30x40 cm nodig. In de natuur komen deze dieren voornamelijk voor in droge gebieden (woes-tijn). Het terrarium dient overeenkomstig de biotoop ingericht te worden met stukken steen (flagstones of zwerfkeien), gezandstraald hout (Premium Sand-blasted Grapevine) en een schuilplaats in de vorm van een Cozy Cave of Habba Hut. Ook al gaat het hier om woestijnbewoners, toch mag een drinkbak niet ontbreken (Repti Rock Waterdish). Als bodembedekking kunnen we rood of wit zand gebruiken (Repti Sand). Voor de verlichting en verwarming komt een Repti Basking Spot Lamp in aanmerking. Het wattage van de lamp is afhankelijk van de grootte van het terrarium. Als aanvulling is het aan te bevelen een TL te gebruiken die ultraviolet licht uitstraalt (Reptisun 5.0). Het UV licht van deze lamp compenseert het gebrek aan natuurlijk zonlicht. Uit ervaring is gebleken dat bij het gebruik van dit licht de kleuren van de dieren beter tot uiting komen en zowel het eet- als paargedrag gestimuleerd wordt. Beide lichtbronnen mogen 12 tot 14 uur per dag branden. Om aan de grote warmtebehoefte van deze woestijnbewoners te voldoen kunnen we ook nog een warmte-steen (Repticare Rock Heater) of verwarmingsmat (Vivarium Heat Mat) in het terrarium plaatsen. Als aanvullende warmtebron, voor 's-nachts of in de winter, kan een porseleinen verwarmingslamp (Ceramic Heat Emitter) of rode warmtespot (Infrared Heat Lamp) gebruikt worden.

Geslachtsonderscheid:


Mannen hebben een dikkere staartwortel en een blauwe keel.


Voedsel:


Twee tot drie keer per week dienen de dieren gevoerd te worden met grote krekels en/of sprinkhanen. Als richtlijn kunnen per keer per dier 10 krekels gegeven worden. Door een bakje met buffalowormen in het terrarium te plaatsen hebben de dieren ook tussen de voederbeurten wat te eten. Het is raadzaam om een bakje met Cricket Formula op de bodem van het terrarium te plaatsen zodat eventueel niet direct opgegeten krekels iets te eten hebben en niet 's-nachts aan de hagedissen gaan knagen.


Vitamines:


Aangezien vitamines en kalk essentieel zijn voor de gezondheid van uw dieren is het noodzakelijk om bij iedere voederbeurt de insekten te bepoederen met een vitamine- en calciumpreparaat (Reptivite en Microstick Calcium Powder). Het makkelijkst gaat dit door de krekels vanuit het verpakkingsdoosje over te zetten in een plastic zakje en daar dan het poeder aan toe te voegen. Vervolgens even schudden zodat het poeder aan de insekten kan hechten en dan het zakje leeg strooien in het terrarium. Wanneer niet voldoende kalk en vitamine D3 toegediend of opgenomen wordt kunnen er diverse gebreken op gaan treden zoals verweking van de botten. Vitamine in de vorm van een AD3-vloeistof kan aan het drinkwater worden toegevoegd.


Temperatuur:


Gemeten in de koudste hoek van het terrarium, dus zo ver mogelijk van de warmtebron vandaan, moet de temperatuur overdag ongeveer 26 tot 28 gradenbedragen. De temperatuur onder de warmtelamp mag tot ongeveer 40 graden oplopen. 's-Nachts mag de algemene temperatuur niet onder de 18 graden zakken.


Combinatie:


De dieren zijn goed samen te houden met Agama aculeata (Tanzaniaanse agaam), Eumeces schneideri (Berberskink), Mabuya quinquetaeniata (Vijfstreep-skink) en Tarentola annularis (Grote muurgekko).


ik hoop dat je zo genoeg informatie er over hebt zoniet kan je me altijd mailen als je vragen hebt over de gele agaam...
Vervolg opPlaats een vervolg op

Naam:
E-Mail:

Onderwerp:

Commentaar:

Optional Link URL:
Link Title:
Optional Image URL:


[ Vervolg op ] [ Plaats een vervolg op ] [ HerpForum - in het Nederlands. ]
 
© 2000 OnlineHobbyist.com, Inc.
webmaster@kingsnake.com
Werk | Advertentie Tarieven | Verkeer Statistieken | Vermelding van medewerkers | Steun
Powered by kingsnake.com