kingsnake.com - reptile and amphibian classifieds, breeders, forums, photos, videos and more

return to main index

  mobile - desktop
follow us on facebook follow us on twitter follow us on YouTube link to us on LinkedIn
International Reptile Conservation Foundation  
Click here for LLL Reptile & Supply
Mice, Rats, Rabbits, Chicks, Quail
Available Now at RodentPro.com!
Locate a business by name: click to list your business
search the classifieds. buy an account
events by zip code list an event
Search the forums             Search in:
News & Events: Herp Photo of the Day: Happy Rattlesnake Friday! . . . . . . . . . .  Herp Photo of the Day: Nile Crocodile . . . . . . . . . .  All Maryland Reptile Show - Dec. 09, 2023 . . . . . . . . . .  York County Reptile Show - Dec. 10, 2023 . . . . . . . . . .  Northern Virginia Reptile Show - Dec. 16, 2023 . . . . . . . . . .  Calusa Herp Society Meeting - Jan 04, 2024 . . . . . . . . . .  DFW Herp Society Meeting - Jan 20, 2024 . . . . . . . . . .  Bay Area Herpetological Society Meeting - Jan 26, 2024 . . . . . . . . . .  Calusa Herp Society Meeting - Feb 01, 2024 . . . . . . . . . .  DFW Herp Society Meeting - Feb 17, 2024 . . . . . . . . . .  Bay Area Herpetological Society Meeting - Feb 23, 2024 . . . . . . . . . .  Calusa Herp Society Meeting - Mar 07, 2024 . . . . . . . . . . 

Re: Chameleo Calyprates


[ Vervolg op ] [ Plaats een vervolg op ] [ HerpForum - in het Nederlands. ]

Afzender Hans on Juli 22, 2001 at 13:35:10:

Antwoord op: Chameleo Calyprates posted by Suzanna on Juli 18, 2001 at 11:03:38:

: Wij hebben sind kort twee yemen kameleons van
: 1,5 maand oud.
: Het mannetje is sinds twee dagen aan het graven, is dit normaal? Of kan dit verveling zijn.

: Plus mijn vriend is een nieuwe bak aan het maken zodat ze genoeg ventilatie krijgen. (ze zitten nu nog in een glazen terrarium)
: Hoe kan je ervoor zorgen dat ook de vochtigheids graad optimaal blijft.
: Alvast bedankt,
: Suzanna.
Suzanna,

Dat je kameleon eens op de grond zit om te graven kan geen kwaad. Normaal gezien doen ze dit wel niet, in de natuur zitten ze constant in de takken en bladerlaag van het dichte woud. Je kameleons zijn nog zeer jong en zeker de Calyptratussen zijn snelle groeiers. Ze zijn dan ook zeer gevoelig voor een calcium tekort. Om een goed beendergestel te ontwikkelen hebben ze dus extra kalk en UVB licht nodig. Enkel krekels geven uit de winkel is niet voldoende. Probeer een grote verscheidenheid aan voedseldieren te bieden, die je nog eens extra bepoederd met een vitaminepreperaat met veel calcium. In de voedeldieren uit de winkel zitten ook zeer weinig vitamines en mineralen die de kameleon nodig heeft om gezond te blijven. Probeer daarom als je de voedseldieren koopt ze eerst nog een paar dagen te voederen met gezonde dingen. Ik gebruik een mengeling van stuifmeelpollen, droog visvoer, viaminepreperaat, geplette biergistpillen en calcium.
Om de vochtigheidsgraad te regelen kan je werken volgens drie methodes. Je kan je kameleons elke dag twee maal besproeien met lauw water in een handbusje of met een sproeiinstallatie in het terrarium. Je kan ook een druppelsysteem gebruiken, al dan niet met een pompje, dat zorgt voor een constante bevochtiging. Plaats dit boven een plant of zo om de kameleons gemakkelijk de kans te geven druppels op te likken. Tenslotte kan je ook een elektrische vernevelaar plaatsen die 's morgens en 's avonds een dichte mist in je terrarium maakt. De kameleons maken dan gebruik van de condens die achterblijft en halen ook zonder drinken de nodige vochtigheid uit de lucht.
Hopelijk kan het koppeltje goed met elkaar opschieten, dat is bij de calyptratussen eerder uitzondering dan regel. Probeer er voor te zorgen dat elke kameleon genoeg plekjes heeft om zich te verbergen zodat ze niet in constante stress leven door elkaars aanwezigheid.

groetjes,

HansVervolg opPlaats een vervolg op

Naam:
E-Mail:

Onderwerp:

Commentaar:

Optional Link URL:
Link Title:
Optional Image URL:


[ Vervolg op ] [ Plaats een vervolg op ] [ HerpForum - in het Nederlands. ]
 
© 2000 OnlineHobbyist.com, Inc.
webmaster@kingsnake.com
Werk | Advertentie Tarieven | Verkeer Statistieken | Vermelding van medewerkers | Steun
Powered by kingsnake.com